Главна / Друштво / Братислав Богдановић: Аудиција за хор “Симонида” десетог октобра

Братислав Богдановић: Аудиција за хор “Симонида” десетог октобра

Хор “Симонида” је формиран 2.фебруара 2017. године. Од 1999. године на просторима централног Космета нема ни једног професионалног хорског састава. Данас ово удружење броји седамнаест чланова. Према речима председника хора “Симонида” Братислава Богдановића аудиција за проширење поменутог хорског састава одржаће се 10. октобра у ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници.

“У нашем хорском саставу тренутно је 17 чланова узраста од 11 до 18 година. Обзиром да је неколико чланова напустило хор због средњошколског образовања, одлучили смо да организујемо аудицију којом ћемо да обогатимо наш хорски састав. Очекујемо талентовану децу да 10. октобра у 13 сати дођу у ОШ “Краљ Милутин” и покажу своје гласовне способности и наравно заинтересованост да се придруже осталим члановима нашег хора”, нагласио је Богдановић.

Дечији хор “Симонида” пева литургије, етно и духовне песме. Наступао је на локалним манифестацијама и на “Острву цвећа” у близини Тивта, а у плану је одлазак у Републику Српску, за шта припремају репертоар песама са којима ће се представити тамношњој публици, као и програм у част хорске славе коју ће обележити 12. новембра, кад прослављамо Св Милутина и краљицу Симониду.

Check Also

Дмитровић: Већа помоћ и за друго, треће дете…не знамо колико

Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић оценио је да ће најављена помоћ …