Главна / Вести / Косово и Метохија / Влада донела закључак о исплатама на КиМ

Влада донела закључак о исплатама на КиМ

VulinВлада Србије донела је данас закључак о наставку исплаћивања привремених накнада на Косову, као и свих дугова направљених у претходних шест-седам месеци преко Националне службе за запошљавање, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.
Вулин је и раније казао да се надокнаде на Косову неће укинути и да се обим права неће смањивати.

“Влада Србије не прекида ниједан облик финансирања живота на Косову и Метохији”, казао је Вулин у Крушевцу где је присуствовао потписивању уговора о техничко-пословној сарадњи између “14. октобра” и РТБ “Трепча” из Косовске Митровице.
Напомињујући да је и раније било застоја у исплатама и да таквих застоја има и у Београду, Вулин је рекао да ће њих бити и у будуће, али како је истакао “Србија неће остати дужна”.

Неколико стотина радника друштвених предузећа из општине Лепосавић блокирало је 6. августа, на два сата, магистрални пут Рашка-Косовска Митровица у близини административног прелаза Јариње, протестујући због неисплаћивања такозваних косовских додатака и других социјалних проблема.

Радници су протестовали због неисплаћивања седам привремених надокнада у 2013. години, захтевајући да се косовски додатак усклади са минималном ценом рада, да се на списак прималаца тог додатака врате они којима је он укинут након што су отишли са Косова, као и да се уместо радника који су отишли у пензију у списак коришћења привремене надокнаде уврсте нови радници.

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …