Главна / Друштво / Учестале пљачке домаћинстава на територији општине Грачаница

Учестале пљачке домаћинстава на територији општине Грачаница

Безбедност личне имовине један је од горућих проблема на територији општине Грачаница. Само у току протекле недеље било је неколико случаја обијања кућа и трговинских објеката.

У анкети коју смо урадили са грађанима првенствено се истиче неповерење и незадовољство радом полицијске службе у Грачаници. Грађани истичу да је врло мали број кривицних дела чији су виновници откривени и процесуирани.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић међутим, не слаже се са констатацијом мештана да полиција не ради добро свој посао и истиче да се полиција труди да што одговорније ради свој посао.

„Број крађа је исти као и на нивоу протеклих година, а само у овој  години од укупно двеста кривичних дела,  приведено је осамдесет  шест лица од којих је процесуирано двадесет четворо“, каже Трајковић.

Трајковић истиче да се углавном ради о тзв. „повратницима који су већ чинили кривична дела“.

Када се сарадње са локалном самоуправом тиче, Трајковић каже да она постоји  али да „није на неком високом нивоу“.

Још један од горућих проблема је и све учесталија употреба наркотика међу омладином, најчешће средљошколског узраста.

„Ми имамо сазнања да постоји употреба па чак и препродаја, најчешће траве, али немамо довољно доказа да било шта учинимо“, каже Трајковић.

Трајковић такође истиче да је у овој години приведено десетак лица која су препродавала наркотике и да су она процесуирана, али да се ради о мањим количинама.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …