Главна / Вести / Косово и Метохија / Први пут од 1999. одржано донаторско вече у Црној Гори за расељене са КиМ

Први пут од 1999. одржано донаторско вече у Црној Гори за расељене са КиМ

У циљу прикупљања помоћи за социјално најугроженије породице несталих,избеглих и расељених лица са Косова и Метохије које привремено бораве у Црној Гори, у Подгорици је први пут од 1999. одржано донаторско вече под називом ” Дани милосрђа” .

Домаћин вечери, амбасадор Републике Србије у Црној Гори Зоран Бингулац , захвалио је свим добрим људима који  су се одазвали позиву уз очекивање да ово неће бити и последње хуманитарно вече.

Поред амбасаде Србије, донаторско вече подржано је и од стране Комисије за нестала лица Владе Републике Србије као и Канцеларије за Косово и Метохију. Заменик директора Канцеларије Жељко Јовић поздрављајући присутне нагласио је да су сви својим доласком  избрисали све оно што их можда разликује.

“Овде смо из више држава и различитих опредељења али смо данас сви једно и намерни смо да помогнемо. Ово је само један у низу дана када морамо да помогнемо онима које смо заборавили”,нагласио је Јовић.

Донаторској вечери присуствовао  је и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, који је изјавио да  морамо да поштујемо жртве и сву патњу и бол породица несталих,избеглих и расељених и да и ово вече али и сваки наредни дан буде дан милосрђа.

Хуманитарно вече одржано је и у циљу чувања од заборава страдања , кроз презентовање филма ” Универзум бола” ,аутора Ранка Ђиновића.

 

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …