Главна / Вести / Србија / Марко Ђурић са амбасадором НР Кине: Ценимо подршку Кине суверенитету Србије

Марко Ђурић са амбасадором НР Кине: Ценимо подршку Кине суверенитету Србије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Републици Србији Ли Манчангом.

Ђурић је захвалио кинеском амбасадору на подршци коју је Кина пружила Србији приликом покушаја самопроглашеног Косова да се инфилтрира у међународне организације попут Унеска и Интерпола.

„Веома ценимо принципијелну подршку Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије, и Србија, са своје стране, доследно подржава политику „’једне Кине’“, истакао је Ђурић.

Амбасадор Ли Манчанг нагласио је да Кину и Србију везује челично пријатељство, исте вредности и исти погледи на свет.

„Кина поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, за нас је Резолуција 1244 Савета безбедности УН основ за решавање питања Косова и Метохије и зато нећемо подржавати чланство самопроглашеног Косова у међународним организацијама“, рекао је кинески амбасадор.

Саговорници су се сложили да су односи српског и кинеског народа традиционално пријатељски и испуњени међусобним поштовањем и уважавањем,

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је констатовао да су политички односи Србије и Кине све бољи, да међу њима нема отворених питања, те да је посебно значајно да квалитет тих односа буде преточен и у сферу економије.

У разговору је било речи и о предстојећем састанку „Комунистичка партија Кине у дијалогу са политичким партијама света“, који се наредне недеље одржава у Пекингу, и коме ће присуствовати делегација Српске напредне странке.

Check Also

Кризни штаб: Школски распуст остаје од 31. децембра

Кризни штаб донео је данас одлуку да се школски распуст не помера и он ће …