Главна / Вести / Косово и Метохија / Гујон: Стижу претње смрћу, плашим се и за породицу

Гујон: Стижу претње смрћу, плашим се и за породицу

Директор хуманитарне организације “Солидарност за Косово” Арно Гујон изјавио је данас да су претње смрћу и поруке мржње почеле да се појављују у коментарима на сајтовима косовских медија на албанском језику, те да је у страху за своју и сигурност своје породице.

“И јутрос је била порука са претњом ‘упуцајте га у главу’. Након те оркестриране кампање, добио сам много претњи и порука мржње од екстремиста у Србији, али пошто се та медијска кампања прелила и на косовске, албанске медије, сада добијам и од њих претње смрћу”, рекао је Гујон за ТВ Пинк, коментаришући последице његовог интервјуа за Н1 од петка, у коме је доведен у везу са десничарским покретом идентитараца у Француској.

У последњих 24 сата, како је рекао, медији на албанском језику су пренели све што су Н1 и “њој блиски медијски сајтови” објавили, а испод тога се, како каже, налази пуно порука, попут “упуцајте га у главу”.

“Кад прочитате тако нешто није вам баш свеједно, то није Београд, то је Косово, то је оно најгоре могуће, нажалост”, рекао је Гујон.

Истичући да се плаши за своју, али и за безбедност своје породице, он је навео да би већ за две недеље поново требало да оде на Косово и Метохију.

Гујон је осудио претње које стижу новинарки Н1 Марији Антић, која га је интервјуисала, рекавши да је то недопустиво и да треба да престане, али је затражио од те телевизије да осуди претње упућене њему и да престане са кампањом која је, како каже, узрок претњи.

Француски хуманитарац Арно Гујон гостовао је у петак на ТВ Н1, где му је новинарка Марија Антић, осим о његовом хуманитарном раду на Косову и Метохији, постављала питања о његовој прошлости и повезаности са десничарским покретом идентитараца у Француској.

И Антић и Гујон су, након интервјуа, примили већи број претећих порука.

Извор: РТВ, Танјуг

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …