Главна / Култура / „Две новогодишње јелке“, прва новогодишња представа НПП после 20 година

„Две новогодишње јелке“, прва новогодишња представа НПП после 20 година

Први пут после 20 година Народно позориште Приштина организује дечију новогодишњу представу. Представа „Две новогодишње јелке“ рађена је по тексту и у режији Радмиле Кнежевић, која је истакла да је посебно задовољство радити представу за децу са Косова и Метохије.

„Наша је велика дужност да децу не само едукујемо, већ и пружимо одређени вид радости и среће, поготово што су у питању новогодишњи празници, па је то и дивна прилика да Народно позориште поново оживи дечију сцену и поново крене са радом дечијих представа“, нагласила је Радмила Кнежевић.

Она је додала да је у питању весела и разиграна представа и изразила наду да ће деца бити одушевљена.

Новогодишње јелке, стару и нову, у представи играју Јелена Орловић и Јасмина Стојиљковић, које су у сукобу све док им у помоћ не притекне Пахуљица, коју игра Милица Мандић.

„Заиста ме радује ова представа, зато што је то прва новогодишња представа нашег позоришта и друга дечија. Драго ми је што ћу са овом представом обићи средине на Косову и Метохији где до сада нисам била“, истакла је млада глумица Јелена Орловић.

„Овај пројекат је веома значајан, јер је упућен и спреман специјално за нашу децу на Косову и Метохији. Стицајем околности гледаће га и деца у Београду и још негде, али је акценат на нашој деци овде“, рекла је Јасмина Стојиљковић.

У улози Деда Мраза Страхиња Бићанин на крају представе доноси здравље, љубав и срећу, иначе, три најбитнија поклона.

Представа ће најпре бити играна у Дому културе у Доњој Гуштерици у понедељак 11.12.2017. од 11 сати. Истог дана од 18 часова за децу поморавског округа у у КПЦ-у „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову.

У уторак 12.12.2017. од 11:30 у ОШ „Вук Караџић“ у Лепини, истог дана од 19:00 у Дому културе „Свети Сава“ у Штрпцу, и у овом, првом блоку у среду 13.12.2017. од 12:00 у ОШ „Светозар Марковић“ у Великој Хочи.

Представа је настала у копродукцији Дома културе Грачаница и Народног позоришта у Приштини, а до краја децембра представу ће моћи да погледа и најмлађа грачаничка публика.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …