Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић поводом Светског дана људских права: Обезбедити jeднака права за све. Велики проблем узурпирана имовина на Косову

Јевтић поводом Светског дана људских права: Обезбедити jeднака права за све. Велики проблем узурпирана имовина на Косову

Србима и осталим невећинским заједницама на Косоову се морају обезбедити иста права као и свим осталим грађанима Косова.  Сви народи морају добити исту шансу за нормалан и живот достојан човека, а то се једино може остварити на начин ако се пре свега поштују људска права, рекао је данас потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и поручио да све што се ради на економском напретку, стабилизацији заједница, стварању бољих услова за суживот неће бити довољно уколико се не буду поштовала људска права свих грађана.

Јевтић је поводом Светског дана људских права истакао да се људским правима не треба бавити само 10. децембра, него стално и да се на овом пољу мора радити предано, јер се само на тај начин може доћи до унапређења и побољшања у овој области.

„Основни  предуслов сваког демократског и стабилног друштва, одрживог развоја, безбедности и дугорочног мира је апсолутно поштовање свих људских права и на томе ћемо радити и залагати се за то. Један од већих проблема данас на Косову је питање имовине. Мора се одлучније кренути у решавање овог проблема. Закон о Агенцији за верификацију имовине који је у примени тренутно је против људских права и он мора хитно да се мења. Данас још једном скрећемо пажњу и на тај проблем, на проблем узурпиране имовине, али од речи оних који обећавају решење нећемо имати ништа ако се на делима не покаже да су инситуције система на Косову за сва људска права и поштовања и права на имовину, слободу кретања, право на слободу и мир, право на различитост и међусобно поштовање свих на Косову”, рекао је министар Јевтић.

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …