Главна / Култура / Представа „Три лица самоће“ пред грачаничком публиком

Представа „Три лица самоће“ пред грачаничком публиком

Позоришна представа „Три лица самоће“ Битеф театра у режији Филипа Марковиновића, а по тексту Жељка Јовановића, приказана је вечерас грачаничкој публици.

Глумица Тања Пјевац је рекла да је први пут у Грачаници због чега је врло срећна и истакла да се тема представе данас тиче сваког, а посебно на овом подручју.

„Ово је универзална прича о жртвама рата посебно о женама, као жртвама рата. То нису обичне јунакиње, нису мајке, нису ратнице, то су жене које је рат сачекао и утицао је на њихов живот, судбински га је одредио на шта оне нису могле никако да утичу и то је њихова трагедија. Повезује их заједничка жеља за љубављу и без обзира на националност оне су стално у проблему да остваре ту своју љубав свака из неког другог разлога. Имамо Српкињу у Загребу, Рускињу у Београду и Мађарицу у Београду и све су оне самлевене ратом, а ми приказујемо њихове приче у форми монодраме“, нагласила је Тања Пјевац.

Поред Тање, у представи су играле Миа Симоновић и Сања Микитишин.

Представа „Три лица самоће“ настала је у копродукцији Српског народног позоришта у Новом Саду и БИТЕФ театра из Београда.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …