Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић честитао Божић православним верницима

Марко Ђурић честитао Божић православним верницима

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић упутио је божићну честитку, Његовој светости патријарху српском господину Иринеју, свештенству, православним верницима, посебно српском народу на Косову и Метохији.

“Божићни дани који су пред нама представљају симбол слоге, љубави, међусобног разумевања и уважавања и истовремено нас обавезују на поштовање и афирмисање толеранције и заједништва међу људима.

И док ишчекујемо са радошћу дан Христовог рођења, који нас увек и изнова обасјава светлошћу вере, наде и љубави, нека се наши домови испуне задовољством, благостањем и миром, а осећање човекољубља, правде и правичности нека нам буду пут и путоказ за срећу и просперитет свих наших грађања.

Такође, искрено желим да нас вековна симболика Христовог рођења оснажи да у миру и међусобном поверењу градимо сигурну будућност за све нас, а слога и јединство, чисто срце, поштење и правичност, нека буду залог опстанка и останка нашег народа на вековним огњиштима предака на Косову и Метохији.

И зато, окренимо се с радошћу Божићу и Новој години, негујући у себи толеранцију и поштовање према ближњима, ценећи друго и другачије, што је уједно и основа складног заједничког живота. Нека врема пред нама буде време љубави и разумевања у коме ћемо стицати и неговати безвремене хришћанске вредности, проналазећи их пре свега у нама самима.

Уз жељу за личну и породичну срећу, професионални успех, а изнад свега добро здравље, надам се да ће борба за очување универзалног добра бити циљ коме ћемо заједно тежити и у овој години”.

 

 

Мир Божји Христос се роди!

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …