Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић: Док је Божића биће и Срба и Србије на Косову и Метохији

Марко Ђурић: Док је Божића биће и Срба и Србије на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствовао је паљењу бадњака и вечерњем богослужењу у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици и том приликом поручио да док је Божића биће и Срба и Србије на КиМ.

Ђурић је рекао да “не можемо бити успешан народ уколико не поштујемо и не негујемо оно што нас чини заједницом” и позвао српски народ да се с радошћу окрене Божићу и Новој години, негујући у себи толеранцију и поштовање према ближњима, ценећи друго и другачије, што је уједно и основа складног заједничког живота .
“Божић је један од најсветијих и најважнијих хришћанских, православних и српских празника. Овде на Косову и Метохији посебно је важно да кажемо да је свака, па и ова година година у којој се боримо за опстанак и молимо да уз подршку наше браће из целог света да овде на Косову и Метохији наш народ и наша црква опстану и буду јачи”, поручио је Ђурић.
Ђурић је нагласио да су Срби на КиМ уверени да је “истрајност и издржљивост нашег народа и српске цркве кључ нашег опстанка на овим просторима”.
“Наставићемо као држава да радимо на томе да на овим заветним срским просторима и у будућности опстанемо”, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Он је, уз честитку поводом празника, упитио поздрав целој Србији и поручио да “док је Божића биће и Срба и Србије на Косову и Метохији”.
Вечерње богослужење у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици. служио је владика рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије.“Нека нам ово Бадње вече буде на здравље свима и на радост долазећег празника како би смо се припремили за богомладенца Христа. Нека је срећан Бадњак и Бадње вече и наступајући празник родјења Исуса Христа“, поручио је владика Теодосије.

Богослужењу су поред директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и његових сарадника присуствовали и министар за локалну самоуправу Иван Тодосијевић, председник Привременог органа општине Косовка Митровица Александар Спирић и многобројно грађанство.

Check Also

Вучић стигао у Брисел, сутра разговор са Куртијем

Председник Србије, Александар Вучић стигао је у Брисел где ће се сутра ујутру одржати нова …