Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Блокада манастира у Ђаковици – чин безумља

Ђурић: Блокада манастира у Ђаковици – чин безумља

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је покушај блокаде манастира Пресвете Богородице у Ђаковици на Бадњи дан као чин безумља. “Поставља се питање шта раде хиљаде припадника Еулекса и Кфора и свих мисија (на Косову) када нису у стању да обезбеде да четири монахиње живе и дишу слободно. Они који су блокирали наше монахиње у Ђаковици не схватају да су оне иза манастирских зидина много слободније од њих који су у оковима мржње”, рекао је Ђурић за РТС.

Коментаришући јучерашњи инцидент када је група Албанаца блокирала приступ манастиру Пресвете Богородице, иако је долазак Срба на Бањи дан био отказан због безбедности, он је рекао да од Божића може да се научи да “права слобода лежи у љубави”.

“Зато ћемо ми, Влада Србије, председник и народ, борићемо се сложно и у овој години наставити да овде опстанемо и помогнемо нашем народу уверени да је то достижно и да умногоме зависи од нас самих колико смо спремни да се потрудимо и боримо. Јесмо спремни и трудићемо се”, рекао је Ђурић.

Он је синоћ присуствовао паљењу бадњака и вечерњем богослужењу у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици.

Коментаришући почетак рада Специјалног суда за ратне злочине и могуће протесте због евентуалних хапшења припадника ОВК Ђурић је поновио да је Србија за то да одговорни за злочине буду кажњени.

“Како је председник Вучић то прецизно приметио, оснивање тог Специјалног суда и његов рад и садашња ситуација ствар су односа Албанаца и њихових партнера и пријатеља. Ја бих на то само додао да нису нас питали када су оснивали тај суд и одлучивали о начину како ће радити, када је могло да се договорити да то буде заиста међународни суд. Немој ни сада да нас зову када су се посвађали”, навео је он.

Извор: Бета

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …