Главна / Вести / Косово и Метохија / Kозарев: Напади на имовину Срба у функциjи ширења страха

Kозарев: Напади на имовину Срба у функциjи ширења страха

Заменик директора Kанцелариjе за Kосово и Mетохиjу Душан Kозарев изjавио jе данас да и наизглед минорни инциденти попут крађе стоке и паљења летине Срба на KиM захтеваjу одлучну реакциjу, пре свега међународне заjеднице, jер су напади на имовину увек у функциjи стварања атмосфере неспокоjства и страха.

Последњи случај паљења сена српских повратника у околини Клине јесте најотворенија претња свима онима који би и помислили да се врате на своја предратна имања.

Разуме се да ће Канцеларија за Косово и Метохију посредством општинских привремених органа настојати да, кад год је то могуће, обештети наше сународнике у оваквим ситуацијама, јер напад на имовину јесте напад на егзистенцију, будући да се српске повратничке породице претежно баве пољопривредом.

Апелујемо и на албанске политичке чиниоце на Косову и Метохији да јасније осуђују нападе и провокације против Срба, њихове имовине и светиња, јер напад на имовину породице Вулић у селу Рудице не може се посматрати издвојено од антисрпске хистерије која је за Божић захватила неке екстремне појединце и организације у нашој јужној покрајини – каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Check Also

Обележене 23 године од првих отмица здравствених радника на КиМ

Удружење породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији обележило је данас 23 године од …