Главна / Друштво / Поповић: Омладина је наша садашњост и будућност

Поповић: Омладина је наша садашњост и будућност

Амбасадор мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату састао се данас са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, где су након састанка разоварали са омладином.

 На састанку се говорило о укључивању омладине у друштво, представљен је рад ОЕБС-а и програми ове организације, као и планови о тренинзима који се односе на младе.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић наводи да постоји много програма где би могло укључити омладину.

„Имали смо састанак са представницима омладинских организација и  самом омладином, са којима смо разговарали  о проблемима и о могућим решењима. Мени је драго да ОЕБС има доста програма који ће пре свега побољшати живот и едукацију омладине у општини Грачаница“, рекао је Поповић.

Амбасадор мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату истиче да је једна од кључних ствари укључити омладину у све процесе.

„Једна од ствари коју је председник Поповић покренуо, а коју ја сматрам веома важном, јесте управо то што он покушава да кроз свој рад укључи омладину што је више могуће у све процесе који се дешавају“, казао је амбасадор Брату.

Омладина је веома важна за општину попут Грачанице истакао је Јан Брату.

„Веома је важно да омладина у општини Грачаница осети да их неко цени и да постоји будућност за њих. Управо из тог разлога ја сматрам да је укључивање омладине у све ове процесе од кључне важности, јер на тај начин омладина ће видети и схватити да постоји будућност за њих и да  могу да остану овде“ додао је Брату.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Данас је Ваведење Пресвете Богородице

Српска православна црква данас слави Ваведење Пресвете Богородице, један од највећих празника посвећених Богомајци. Слави …