Главна / Вести / Србија / Ђурић и Јованов са делегацијом МДУ о Косову и Метохији и региону

Ђурић и Јованов са делегацијом МДУ о Косову и Метохији и региону

Потпредседници Главног одбора СНС, Марко Ђурић и Миленко Јованов, примили су у уторак делегацију Међународне демократске уније, асоцијације која окупља више од 80 странака десног центра из читавог света, чији је придружени члан и Српска напредна странка.Како је саопштила Служба за информисање СНС, Ђурић је делегацију Међународне демократске уније упознао са током преговора Београда и Приштине, те политичком и безбедносном ситуацијом у јужној покрајини.

Објаснио је, како се наводи, рекао да су Срби на Косову и Метохији били веома онеспокојени и застрашени убиством Оливера Ивановића, и да је било неопходно да им председник Александар Вучић пружи личну подршку и охрабрење, посебно ако се има на уму да је убиству претходила серија претећих изјава албанских политичара и напада на имовину Срба широм покрајине.
Гости су велико интересовање показали и за економску ситуацију на Косову и Метохији, а Ђурић им је на примеру “Трепче” објаснио зашто је неспремност Приштине да разговара о имовини трајна препрека стварању климе правне сигурности која би привукла инвеститоре, додавши да је неопходно разумевање и подршка међународне заједнице како би тај процес био успешан.

Тема разговора били су и односи у регону, а гостима је пренета жеља Владе Србије и Српске напредне странке да ти односи у будућности буду још бољи и да се крећу ка успостављању слободног протока људи, робе и услуга, и интензивирању политичке и економске сарадње.
Гости су исказали велико интересовање за политичке процесе у Србији и приоритете Српске напредне странке, као највеће политичке организације у овом делу Европе.

Јованов је истакао да је циљ Српске напредне странке, која окупља више од 600 хиљада чланова, да каналише енергију свог чланства како би били реализовани реформски процеси у земљи које је покренуо председник Вучић.

Извор: Новости

Check Also

ММФ потврдила раст српског БДП од 6,5 одсто

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) одржала је продуктивне разговоре са српским властима о политикама за …