Главна / Култура / Светосавска недеља у Грачаници започета јавним часом о Иви Андрићу

Светосавска недеља у Грачаници започета јавним часом о Иви Андрићу

Грађевинско-саобраћајна школа у Грачаници започела је Светосавску недељу јавним часом посвећеним нашем нобеловцу Иви Андрићу. Ученици ове школе потрудили су се да у 35 минута прикажу живот нашег истакнутог писца.

„Наши ученици су испричали причу о животу Иве Андрића, говорили су и цитате из његових дела. Приказано је и око педесет фотографија из његовог живота, а све то у циљу скретања пажње на његове заслуге, као и приближавања живота нашим ђацима и јавности“, истакла је Марија Караџић, професорица српског језика у Грађевинско-саобраћајној школи.

Данас је почело обележавање Светосавске недеље у оквиру које ће, у свим школама на централном Косову, бити организоване бројне културне манифестације.

„У току ове недеље имаћемо низ активности, за петак је планирано одржавање Свечане академије, на којој ће плакета „Ђорђа Лекића“ бити уручена школи у Гораждевцу, која слави 120. година постојања“, нагласио је самостални саветник Министарства просвете на Косову, Душко Максимовић.

У суботу, 27. јануара дан посвећен првом српском просветитељу биће обележен у свакој школи у нашој земљи пригодним приредбама.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …