Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Посета председника Вучића дошла у право време

Поповић: Посета председника Вучића дошла у право време

Посета председика Србије Александра Вучића, разговор градоначелника Поповића са локалним становништвом, шта је приоритет рада актуелне општинске власти, урбанизација, здравство, образовање, очување животне средине, теме су на које је данас председник општине Грачаница Срђан Поповић говорио у емисији “Отворени студио” Радио Грачанице.

“Посета Александра Вучића је дошла у право време. Од како је стигла најава о доласку председника интересовање мештана је било велико, не само нашег локалног становништва већи мештана других општина. Са доста аспеката је требало организовати дочек председника, а посебно ми је драго што је већина грађана успела да уђе у салу и постави питање председнику, наравно,с обзиром на велики број окупљених, велики је број и оних који нису имали шансе да се обрате председнику, али ћемо зато ми да се потрудимо да ступимо у контакт са њима и дамо им шансу да изнесу свој проблем”, рекао је Поповић.

Говорећи о најзаступљеним проблемима у нашој општини какви су незапосленост и стамбена питања, Поповић је истакао да ће се и у наредном периоду бавити њима и да ће општина радити на решавању истих.

“Проблема је доста. Циљ општине је да што више наш рад приближимо мештанима, најпре путем директног разговора са њима. У будућем периоду ћемо имати доста простора за ту врсту сарадње са грађанима. Данас смо успели да збринемо шесточлану породицу Костић из Лапљег Села и самохрану мајку Стефанку Ћирковић из Добротина.

За ову годину имамо средства за стамбено збрињавање и за доделу грађевинског материјала. Такође, у плану је да одрадимо конкурс за социјалну карту становања, који ће бити расписан фебруара, а на који ће све социјално угрожене породице којима је неопходно решавање стамбеног питања имати право на аплицирање. Очекујем да ћемо израдом социјалне карте решити велики део проблема”, рекао је Поповић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је гостујући у емисији “Отворени студио” Радио Грачанице истакао да су проблеми изнети у суботу у Лапљем Селу слични проблемима које износе мештани четвртком, када посећују његов кабинет.

Говорећи о образовању, градоначелник је напоменуо да ће општина настојати да се средњошколски центар заврши до краја 2018. године,како је и предвиђено пројектом. Истакао је да ће општина и ове године радити на урбанизацији, али да је један од приоритета и рад на побољшању у пружању здравствених услуга , као и активности на подизању свести код мештана о значају очувања животне средине.

Отоврени студио: Председник општине Грачаница Срђан Поповић

Check Also

Даут Харадинај: “Палата младих“ у Приштини постала центар за дрогу

Члан председништва Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај, који је и кандидат те странке за …