Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Држава ће наставити да помаже Србима коко би опстали на КиМ

Козарев: Држава ће наставити да помаже Србима коко би опстали на КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев разговарао је са мештанима Бања о горућим проблемима који се односе на њихову даљу егзистенцију у србичком крају. Велики број младих који је остао да живи у овом месту жели посао а страрији помоћ која ће им добро доћи за обраду земље.
Валентина Шапић самохрана мајка четворо деце из Сувог Грла захвалила директору Канцеларије Марку Ђурићу и његовом заменику Душану Козареву на социјалној помоћи коју су јој обезбедили.

“У Бањама , Сувом Грлу и засеоку Дрен живи неколико стотина Срба , они су истрајни , жилави и отпорни и са својим комшијама из Колашина су увек у добру и злу”, рекао је Козарев и додао да га радује то што су колашинци спремни да пруже својим комшијама помоћ која би им добро дошла.

“За неке смо одмах нашли решење и брзо ћемо ући у фазу реализације а неке ћемо на дужи рок збринути” рекао је он и изразио задовољство што је чуо да су породице спремне да се окупе око једне машине, погона, трактора, уједињења заједничке земље да би могли да производе и да то буде откупљено у задрузи у Зубином Потоку.

Током посете селу Бање , које се налази у дреничком крају у потпуном албаском окружењу , Душан Козарев посетио је Предшколску установу и породицу Милана, Ненада и Ивана Ковачевића , којима је Канцеларија за Косово и Метохију помогла у изградњи кућа.Срби у овом делу Космета неизмерно су захвални држави Србији која брине и помаже како би остали и опстали на вековном огњишту.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …