Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић за “Радио Браво”: Важно је борити се за свако радно место на КиМ

Ђурић за “Радио Браво”: Важно је борити се за свако радно место на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас Радију „Браво“ из Осојана да долазе бољи дани за српски народ у Метохији, и изразио уверење да ће, након посете председника Александра Вучића покрајини, Срби добити далеко већу подршку за останак и опстанак на својим огњиштима.

У изјави радију, који је након разговора председника са грађанима у Лапљем Селу запослио младог Леонида Дубића из метохијске енклаве, Ђурић је поздравио ту одлуку и истакао да је веома важно борити се за свако радно место на Косову и Метохији, јер се тиме спречава одлив српског становништва.

„Годинама уназад Срби у Метохији се налазе у најтежем и безбедносном и социо-економском положају, у једној врсти социјалне изолације, са сталним мачем над главом, претњама и очигледним знацима да неко не жели да Срба у Метохији буде. Међутим, долазе бољи дани за Србе у енклавама у Метохији у сваком смислу“, рекао је Ђурић.

Подршка Србије опстанку нашег народа у Метохији ће се у наредном периоду, како је најавио Ђурић, повећати, и то вишеструко.

„Посебну пажњу посветићемо отварању радних места у енклавама како бисмо спречили одлив младих људи. Из целе Србије се након посете председника Вучића јављају људи који желе да помогну, покренут је талас солидарности са нашим људима на Косову и Метохији и нама као Канцеларији биће приоритет да управо у Метохији изађемо у сусрет онима који желе да отворе одређене привредне капацитете“, рекао је Ђурић.

Ђурић је подсетио и да је Министарство пољопривреде одлучило да одвоји додатна средства за Србе, Горанце и све друге на Косову и Метохији који се осећају грађанима Србије, и да ће они моћи да рачунају на значајнију помоћ за бављење пољопривредом и друге активности које би помогле њиховом останку и опстанку.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …