Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана прва редовна седница СО Грачаница

Одржана прва редовна седница СО Грачаница

Прва редовна седница Скупштине општине Грачаница у 2018. години одржана је данас, а одборници су између осталог образовали одрђене општинске Комисије, усвојили Правилник о додели субвенција и комплетирали Одборе за политику и финансије и заједнице.

Након усвајања Дневног реда и записника са девете реодвне седнице Одборници су се упустили у дискусију по осталим тачкама Дневног реда.

Формирана је Комисија за процену понуда за давање на коришћење непокретне општинске имовине. Чланови ове Комисије су Дејан Јовановић, Бојан Стојановић, Јелена Трајковић, Радован Филић, Ратко Перенић, Горан Миленковић и Бојан Теофиловић.

На седници је формирана и Комисија за жалбе у поступку давања на коришћење непокретне општинске имовине. Чланови ове Комисије су Звонко Станковић, Слободан Костић и Душко Максимовић.

Одборници су усвојили измене и допуне о образовању Општинске комисије деоничара Јавно – комуналног предузећа, и одабрали новог члана комисије Александара Тодоровића.

Поводом тачке  усвајање Правилника о додели субвенција Одборници су отворили дискусију где се расправљало о Правилнику, након чега је за усвајање ове тачке гласало 12 одборника, против је било 4, док је уздржаних било 2.

На седници је поново формиран Одбор за политику и финансије који ће сада бити у складу са Административним упуством. Одбор за заједнице је такође формиран јер није био комплетан.

Директорица Одељења за образовање и културу, Бранкица Нићић је представила годишњи извештај о раду овог одељења, након чега је и ова тачка Дневног реда усвојена једногласно.

Директор одељења за пољопривреду и шумарство, Драгиша Стојановић образложио је девету тачку Дневног реда која се односи на разматрање и усвајање предлога за ревидирање броја дивљих животиња заједничког ловишта.

На предлог Одборника Видака Ристовића формирана је комисија у саставу Душко Максимовић, Ратко Перенић и директор Драгиша Стојановић како би се решило питање поводом ове тачке Дневног реда.

Под тачком разно Одборници су дали предлоге о формирању Одбора за безбедност, Одбора за здравство и Одбора за образовање.

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …