Главна / Вести / Косово и Метохија / У ОШ „Краљ Милутин“ обележена школска слава Савиндан

У ОШ „Краљ Милутин“ обележена школска слава Савиндан

Свечаном светосавском литургијом у манастиру Грачаница, и низом културних и духовних манифестација, Дан Светог Саве обележен је у свим српским срединама на централном Космету.

По традицији, најсвечаније је било у школама, где су ученици и просветни радници припремили разноврстан програм како би обележили школску славу.

Домаћин централне  школске прославе  била је О.Ш  „Краљ Милутин“ у Грачаници, у којој је славски колач пресекао  парох Светислав Трајковић.

„Свети Сава нас води у духовни, бесмртни и вечни живот. Он се одрекао царства земаљског ради царства небеског. И кад смо помислили да  се његова животна мисија завршава у монашкој испосници на Светој Гори, њега божанска љубав враћа у динамику овог света где долази да разбије тамне облаке који су се надвили над његовим отечеством и да свима нама покаже смисао живота“, казао је отац Светислав и позвао православне вернике да следе пут светосавља.

Домаћин овогодишње школске славе била је наставница Сунчица Аритоновић која је свом колеги учитељу Драгану Крстићу предала колач за следећу годину.

Ученицима и просветним радницима школску славу честитао је и самостални саветник у министарству просвете РС  Душан Максивић , који је ученицима   пожелео срећније  и безбрижније детињство.

За пригодан и богат програм поводом школске славе потрудили су се ученици, који су као и увек својим рециталима, песмама и глумачким умећем по ко зна који пут одушевили присутне госте.

Check Also

У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници је данас отворен тринаести позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“. Прави …