Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић са Локалним саветима о тренутном стању у насељима

Поповић са Локалним саветима о тренутном стању у насељима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић одржао је састанке са представницима Локалних савета са територије општине Грачаница на коме је једна од тема била актуелна безбедносна сиутација.

На разговор су дошли представници свих 18 локалних Савета који су председника општине Грачаница известили о затеченом стању у својим местима.

Локални савети су у протекле две недеље радили на извештају о укупном броју породица у месту које представљају, броју социјално угрожених породица, затим броју пољопривредника, студената и дипломаца и другим битним подацима о месту у којима живе.

Према извештају Локалних савета највећи проблеми су социјалне и егзистенцијалне природе.

„Један од најважнијих задатака биће да на основу добијеног извештаја створимо јасну слику о свим местима у општини Грачаница и потом напривимо стратегију њиховог равномерног развоја, што ће допринети прелазак из руралне у урбану средину“, каже председник Општине Срђан Поповић.

Једна од тема данашњег разговора првог човека општине Грачаница са представницима Локалних савета била је и актуелна безбедносна ситуација, посебно након исписивања графита и порука увредљивог садржаја на школској згради у Угљару.

Преставници Локалног савета из Угљара казали су да је тај нецивилизован чин узнемирио мештане Угљара, а председник Поповић их је још једном позвао да остану мирни и не наседају на провокације.

Представници Локалних савета пренели су да су грађани незадовољни степеном безбедности, због честих крађа и инцидената у протеклом периоду, наведено је у саопштењу.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …