Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Тодосијевић у посети општини Партеш – Пасјане

Министар Тодосијевић у посети општини Партеш – Пасјане

Данас је министар администрације локалне самоуправе г. Иван Тодосијевић посетио општину Партеш – Пасјане где се састао са председником општине г. Драганом Петковићем.
Министар Тодосијевић је том приликом истакао да министарство за локалну самоуправу настоји да у складу са својим буџетом помаже општини Партеш – Пасјане као и свим осталим општинама на Косову. МАЛС ће након детаљне анализе достављених предлога пројеката општине Партеш – Пасјане, утврдити да ли су услови испуњени како би се обезбедила средства за финансирање пројеката, рекао је министар Тодосијевић.
Председник општине Партеш – Пасјане, г. Петковић, упознао је министра Тодосијевића о проблемима са којима се општина суочава. Петковић је објаснио да општини недостаје стручни кадар и да је број одељења у општини знатно мањи у односу на друге општине.

Такође, општина Партеш – Пасјане тражи подршку министарства локалне самоуправе у решавању проблема у процесу приватизације на територији општине.
Министар Тодосијевић затражио је од председника Петковића да општина свакодневно буде доступна грађанима и да председник што више времена посвети грађанима на терену. Уједно је и нагласио да је министарство за локалну самоуправу спремно да настави да подржава општину Партеш – Пасјане као и да је одлучно да помогне у решавању постојећих проблема.

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …