Главна / Друштво / Мир и толеранција  уместо мржње,  поручују млади из НВО „Омладина напред“

Мир и толеранција  уместо мржње,  поручују млади из НВО „Омладина напред“

На иницијативу младих из НВО „Омладина напред“ из Грачанице, данас су префарбани графити који су пре пар дана исписани на ОШ „Угљаре“ у истоименом селу.

Млади из ове НВО су сопственим средствима и залагањем данас префарбали графите мржње и нетрпељивости који су изазвали велику узнемиреност код мештана Угљара.

Како сами истичу, желели су да пошаљу поруку мира и толеранције, јер је она у овом тренутку потребна свим житељима КиМ.

Представник НВО „Омладина напред“  Предраг Ристић каже да је оваква иницијатива логична уколико желимо мир и суживот на овом простору.

„Млади су будућност сваког друштва и као такви морају  имати и неку одговорност кад се те будућности тиче. Ми желимо мир и суживот са својим комшијама, јер само тако можемо градити неки нормалан живот на овом простору и смо тако сви заједно можемо се надати неком просперитету“,истиче Ристић.

 

Подсећања ради, графити садржине „Уби Србина“,  „Косово ис Албаниа“, „Где је Марко“ и друге, као и поломљена стакла на прозорима школе у Угљару код Косова Поља,  у недељу поподне први су приметили радници школе и обавестили полицију.

 

 

Данас на зид ове школе, захваљујући омладини из  Грачанице и околних средина који су подржали иницијативу младих из поменуте НВО, носи сасвим другачију поруку. Поруку мира и толеранције.

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …