Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић и Танин о извештају УНМИК-а о ситуацији на Косову и Метохији

Ђурић и Танин о извештају УНМИК-а о ситуацији на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са шефом мисије Уједињених нација на Косову и Метохији (УНМИК) Захиром Танином.

Ђурић и Танин разговарали су о предстојећем извештају УНМИК-а о ситуацији на Косову и Метохији, који ће бити представљен Савету безбедности Уједињених нација 7. фебруара.

Ђурић је захвалио Танину на објективној анализи ситуације у нашој јужној покрајини, истичући да је дестабилизација на терену у протеклом периоду показала да је неопходно наставити са тромесечним ритмом подношења извештаја УНМИК-а, како би међународна јавност што ажурније била упозната са проблемима и изазовима на Косову и Метохији.

Посебну пажњу саговорници су посветили случају убиства Оливера Ивановића, сагласивши се да је неопходно да институције и службе у чијој је то ингеренцији спроведу објективну и свеобухватну истрагу. Ђурић је упозорио да, упркос јасно израженој вољи Београда да помогне расветљавању тог злочина, Приштина до сада није показала спремност да тако нешто омогући.

Танин је на састанку упознат и са током унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, покренутог на иницијативу председника Србије Александра Вучића, као и са перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …