Главна / Вести / Косово и Метохија / Три дана недељно лекари у Сувом Грлу и Бањама

Три дана недељно лекари у Сувом Грлу и Бањама

Срби у селима Суво Грло и Бање од 22. јануара имају адекватну здравствену заштити од када могу да провере здравље код свог лекара који их посећује три пута недељно.

“Долазимо понедељком, четвртком и петком од 8 до 15 часова, сваки дан су ту медицинске сестре, санитетско возило и возач који живи у селу”, каже лекарка. .

И мештани истичу да је добро да имају лекара три пута недељно , то им значи јер неморју да иду до Косовске Митровице. Не крију захвалност и поверење у државни врх Србије који их никада није изневерио. Лекара су добили само два дана након што им је то обећао председник Србије Александар Вучић.

“Министарство здравља ће три пута недељно организовати долазак лекара у Суво Грло”, рекао је приликом посете КиМ председник Вучић.

И то није све. Канцеларија за КиМ издвојила је средства за адаптацију 10 кућа у селима Суво Грло и Бање што је довољан показатељ да држава о свом народу брине и да ће учинити све да обезбеди све услове за нормалан живот Срба на Косову и Метохији.

Амбуланти у селу Бање, опстина Србица, Влада Србије (преко Канцеларије за јавна улагања) одобрила 4.500.000 динара за санацију. Радови трају и за три недеље је рок предвидјен уговором о ЈН за завршавање санације.
Извор: ТВ Мост

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …