Главна / Вести / Косово и Метохија / Милану из села Бање испуњено још једно обећање

Милану из села Бање испуњено још једно обећање

Милан Ковачевић из села Бање код Сбице, био је један од многих косовскометохијских Срба који су се недавно срели са председником Србије Александром Вучићем, приликом његове посете Косову и Метохији. Тада је Вучић обећао Милану да ће добити оно што тражи, а дато обећање је испуњено.

Миланова жеља за проширење сточног фонда се остварила, добио је две краве и пет оваца. Овог вредног младића, који не бежи од тешког рада обишао је и заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

„Председник Вучић ми је обећао помоћ, обећање је испунио. Захваљујем се свима који ми помажу лепим жељама и речима да останем овде, на свом огњишту у селу Бање“, рекао је Милан Ковачевић.

„Велика је жеља и искрена намера председника Вучића и директора Ђурића да Срби на Косову и Метохији буду своји на своме, да живе на својој земљи да остану и опстану и развијају се као прави домаћини. Велика ми је част и задовољство што сам данас у могућности да у најкраћем могућем року, након обећања које је председник дао Милану у Лапљем селу, ево данас домаћину и газди Милану предамо краву и овце које су донирали људи у сарадњи са Канцеларијом за КиМ и свима онима који су се ангажовали да припомогну, не само Милану него и другима, да се усправе и буду поносни што су своји на своме. Ми ће мо помоћи и са другом механизацијом, неколико грла стоке чека да наће своје одредиште у шталама домаћина широм Косова и Метохије. Наше је да им помогнемо, помоћићемо веише него пре и ми и многи добри људи који су се јавили. Велико је задовољство када један млади човек, који је још пре две године желео да буде газда и домаћин он то сада постаје. Не само Мила он је симболично један пример за све нас, има много Милана и много других који треба тим путем да иду уз нашу свесрдну помоћ да наставе развој,нормалан живот и успешну будућност“, истакао је Душан Козарев.

Од Канцеларије за Косово и Метохију Милан је недавно добио трактор, а пре две године средствима Канцеларије успео је да реновира кућу стару преко сто година.

Проблеми мештана овог села у дреничком крају су многобројни, заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев приликомове посетеобећао је бањанима да ће Канцеларија наставити да и даље помаже Србима на Косову и Метохији како би опстали на огњиштима својих предака.

Извор: Тв Мост

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …