Главна / Друштво / Удружење дијабетичара „Слатко срце“ још увек нема своје просторије

Удружење дијабетичара „Слатко срце“ још увек нема своје просторије

Једино удружење дијабетичара у Грачаници „Слатко срце“, које је формирано крајем прошле године, још увек није решило проблем простора у коме би требало да буде смештена канцеларија, где ће се чланови окупљати.

„Нама је потребна помоћ при проналаску просторије где ћемо моћи да се окупљамо, јер удружење нема никаква средства како би могло само да изнајми неки простор. Овај проблем покушавамо да решимо од краја октобра прошле године, када је удружење и формирано“, истакао је председник Удружења „Слатко срце“ Бојан Мирковић.

Један од задатака овог Удружења јесте регистрација оболелих особа  од ове болести.

„Од дана настанка па до данас ми се трудимо да региструјемо све људе који имају дијабетес, а то тренутно радимо, уз одобрење начелника клинике,  у специјалистичкој амбуланти у Лапљем Селу. За ових неколико месеци регистровано је oкo 150 оболелих особа и оно што је битно јесте да је остварена комуникација и са осталим члановима удружења. То је велика олакшица свима нама јер знамо да се често деси да код нас тренутно нема инсулина, пенкала и других неопходних лекова и потребштина за дијабетичаре, па тако можемо једни друге да помажемо“, нагласио је Мирковић.

Он је напоменуо да ово удружење очекују бројне акције међу којима је и бесплатно мерење шећера у крви већ у марту месецу.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …