Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић осудио напад на српску имовину у Осојану

Ђурић осудио напад на српску имовину у Осојану

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић осудио је напад на српску имовину у Осојану код Истока.

“Најоштрије осуђем синоћни напад на српску имовину у селу Осојане, где су у само једној ноћи обијена три локала и украден један аутомобил.

Стиче се утисак да је овај озбиљни инцидент осмишљен како би додатно отежао опстанак Срба у Метохији, и свакако још једном потврђује колико је неопходно укључивање већег броја Срба у полицијске снаге у општинама у којима наш народ живи у енклавама, те да је у међувремену неопходно обновити ефикаснији међународни безбедносни надзор у тим срединама.

Напад на имовину Срба у Осојану је очито демонстрација силе која за циљ има да се повратници у Метохији застраше и поново приморају да напусте своја огњишта.

Ова похара уследила је само неколико дана пошто је уведена нова аутобуска линија на релацији Осојане-Косовска Митровица, којом су наши сународници добили симболично охрабрење за останак и опстанак у Метохији.

Србија ће већ током предстојеће недеље наћи начина да обештети оне који су оштећени у овом дрском нападу, чиме ћемо свима онима који желе да Срба у Метохији више нема поручити да не могу да нас сломе и да никада нећемо одустати”, истиче се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Check Also

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у …