Главна / Вести / Косово и Метохија / Кров над главом за породице Костић и Ћирковић у Лапљем Селу

Кров над главом за породице Костић и Ћирковић у Лапљем Селу

Након недавне посете председника Србије Александра Вучића и разговора са грађанима у Лапљем селу, Канцеларија за Косово и Метохију и представници општина почели су са остваривањем помоћи и подршке најугроженијим српским породицама.

Једна од њих је и шесточлана  породица  Милице Костић из Лапљег Села,  која се председнику Вучићу обратила молбом за помоћ при решењу стамбеног питања.

Милица је председнику Вучићу предочила да већ дужи низ година са својим супругом и четворо деце живи под киријом,  иако у зградама у Лапљем Селу има празних станова који су додељени онима који у њима не бораве .

На позив председника Вучића , председник Општине Грачаница  Срђан Поповић реаговао је брзо и шесточланој породици Костић доделио стан у Лапљем Селу.

„Могу да кажем да ће Општина Грачаница и у будуће радити на побољшању услова живота својих грађана, поготову из социјално угрожених породица.  Доделили смо стан Костићима и још једној самохраној мајци са малим дететом чиме је решен њихов највећи проблем и наствићемо да бринемо о нашим грађанима“, истакао је Поповић.

Општина Грачаница  тренутно ради и на изради социјалне карте становања на основу које  ће добити прави увид овог проблема.

Милица Костић и њена шесточлана породица пресрећни су,  јер  се, како и сама каже, нису надали овако брзом решењу проблема.

„Кад се најмање надате, а нешто највише желите и онда се то нешто оствари онда  када изгубите сваку наду, онда је то велика срећа. Нама се управо то догодило  и ово је за нас велики бољитак“, каже Милица.

Кров над главом  добила је и млада самохрана мајка Стефана Ћирковић  са својим маленим Александром.

„Хвала председнику Вучићу и општини Грачаница, који су ми изашли у сусрет онда кад ми је било најтеже. Ово ми много значи да ја и мој син имамо кров над главом и можемо да опстанемо“, каже Стефана , која са својим једноипогодишњим сином живи од социјалне помоћи од 6.000 динара.

Породица Костић у новом стану планира и проширење породице. Кажу „испунићемо обећање дато председнику Вучићу, јер волимо децу и сматрамо да је то највеће богатство“.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …