Главна / Друштво / Нићић: Настављамо да радимо на побољшању услова образовних институција

Нићић: Настављамо да радимо на побољшању услова образовних институција

У току претходне године Одељење образовања и културе уторшило је значајна средства из буџета за побољшање услова образовних институција на територији општине Грачаница, истакла је гостујући у емисији „Индекс“ Радио Грачанице, директорица овог Одељења Бранкица Нићић.

„Од капиталних пројеката, које је спровело Одељење за образовање и културу најзначајнији су уређење партера око образовних установа, једна од њих је и ОШ „Краљ Милутун“ где је изграђено игралиште за децу, затим поправка фасаде у ОШ „Вук Караџић“ у Лепини, реконструкција Дома културе у Чаглавици, инсталација грејања у Основним школама у Лепини и Преоцу, набавка школског минибуса и још много других знчајних ствари“, рекла је Бранкица Нићић и додала да је поред сопствених улагања било и улагања од стране донаторских компанија.

„Један од тих пројеката је средњошколски центар, чију изградњу је започела ЕУ у сарадњи са општином Грачаница. Изградња је започета 07.07.2017.године, а завршетак радова је био планиран за јануар 2019.године, међутим због подземних вода које извођачима стварају проблеме, тај рок ће бити продужен пар мeсеци“, напоменула је Нићић.

Одељење образовања и културе поред финансијске подршке пружа и тзв. логистичку подршку свим образовним институцијама на територији општине Грачаница.

„Поред осталих активности, ми и даље вршимо пријем захтева за верификацију диплома са Универзитета у Северној Митровици и прослеђујемо их МОНТ-у у Приштини. У току 2017.године примљено је 295 захтева за верификацију“, нагласила је Нићић.

Планови општине Грачаница су, истиче Нићић, да и убудуће пружа максималну финансијску и логистичку подршку свим образовним институцијама на територији локалне самоуправе, чиме ће унапредити систем образовања и побољшати услове за реализацију плана и програма у предшколским и школсим установама.

Check Also

Данас и сутра исплата редовне и привремене новчане накнаде

Национална служба за запошљавање саопштила је да ће данас и сутра, преко Поштанске штедионице, извршити …