Главна / Друштво / Јовановић: У 2017. реализовани капитални пројекти. Настављамо истим темпом

Јовановић: У 2017. реализовани капитални пројекти. Настављамо истим темпом

Директор Одељења за урбанизам при општини Грачаница Дејан Јовановић, гостујући у Пријатном поподневу Радио Грачанице рекао је да су капитални пројекти из 2017. године реализовани, а да истим темпом настављају и ове године.

“Много тога је реализовано у претходној години. Капитални пројекти су завршени а само неки од њих су: Реконструкција пута од Липљана до Новог Насеља и од Радева до Лепине,чиме је омогућено нормално функционисање саобраћаја, затим да напоменем да смо преко социјалне карте становања и прошле године стамбено збринули велики број социјално угрожених породица. У Сувом Долу су тим планом изграђене четири зграде, са по шеснаест стамбених јединица, а свака једница има свој плац. Пројекат зграда су радили студенти факултета Техничких наука у Косовској Митровици. Још један реализован пројекат из протекле године је реконструкција ограда гробаља у Грачаници и Угљару, затим осликавање цркве у Ливађу, изградња дечијег игралишта у Грачаници, као и изградња пута са пешачком стазом и осветљењем до Дома за старе и немоћне на Падалишту”, навео је Јовановић.

Када су у питању пројекти који се тичу спорта, здравства, и образовања, према речима Дејана Јовановића, у протеклој 2017. години реконструисана је подлога на терену за фудбал у балон сали на Спортском комплексу, и санирана је кровна конструкција на спортској сали у Лапљем Селу. Реконструисане су и одређене школске јединице у Сушици и Лепини, партерно уређење у Батусу и Доњој Гуштерици, инсталирано је централно грејање у Преоцу и Батусу. У току протекле године је завршена изградња болничке амбуланте у Лапљем Селу, као и гараже за потребе Хитне службе у Лапљем Селу.

Општина Грачаница је расписала конкурс за доделу грађевинског материјала и стамбено збрињавање,  Директор Одељења за урбанизам при Општини Грачаница Дејан Јовановић рекао је да је и ове године предвиђено стамбено збрињавање социјално угроженог становништва у нашој општини.

“Конкурс је расписан и траје до 15. марта. У згради општини Грачаница на шалтеру за информације могу се узети апликације, а служба испред Одељења за урбанизам, која се бави овим питањем је доступна свима који имају додатних питања на ову тему”, рекао је Јовановић.

Према речима Јовановића, ове године је у плану израда зоналне карте Грачанице, легализација обејакта који су без дозвола, што ће овога пута бити јефтиније и једноставније, изградња колективних зграда за социјално становање у Грачаници и изградња нове примарне саобраћајнице која се односи на деоницу пута од Дома културе до маркета ЕТЦ на излазу из Грачанице ка Лапљем Селу. Радиће се на налажењу решења за проблем реке Грачанке али и на програму који ће се бавити очувањем животне средине, као и на спречавању дивље градње.

 

Check Also

Данас и сутра исплата редовне и привремене новчане накнаде

Национална служба за запошљавање саопштила је да ће данас и сутра, преко Поштанске штедионице, извршити …