Главна / Друштво / Општина Грачаница за бољи положај Рома

Општина Грачаница за бољи положај Рома

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је делегацијиу НВО „ВОРАЕ“ (Глас Рома, Ашкалија и Египћана) са којима је разговарао о актуелним питањима која брину ову заједницу, али и о помоћи коју може пружити општина Грачаница.

На састанку је било речи о будућој сарадњи и евентуалним пројектима у циљу унапређења положаја Рома.

„Општина Грачаница спремна је за сарадњу и пројекте који би олакшали живот Рома. У том смислу са представницима организације „Глас Рома, Ашкалија и Египћана“ договорили смо се да ускоро одржимо Форум ромских НВО-а са подручја општине Грачаница, на којем би се идентификовале највеће потребе ове заједнице“, казао је Поповић након састанка.

Поповић је истакао да је општина Грачаница јасно опредељена да побољша положај ромске заједнице у Грачаници и да конкретним пројектима допринесе њиховој већој укључености у друштво.

Представници највеће ромске НВО у Грачаници истакли су да очекују добру сарадњу са новоизабраним руководством и председником општине Грачаница.

 

 

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …