Главна / Друштво / Поповић: Жене и млади да се активно укључе у политику

Поповић: Жене и млади да се активно укључе у политику

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас и разговарао са представницима Националног демократског института (НДИ) о досадашњој и будућој сарадњи.

Једна од тема била је могућност да се жене и млади више укључе у политички живот, како на локалном, тако и на централном нивоу.

Председник Поповић је казао да са овом институтом очекује даљи развој сарадње, те да подржава напоре за веће укључивање жена и младих у процесима одлучивања у јавном и политичком животу.

„План је да се крајем марта организује „Недеља жена и младих“ где би се говорило о њиховом положају у друштву. Жене и млади би требало да се актино укључе у политику на свим нивоима и да се боре за остваривање својих права. Општина Грачаница ће у том смислу свакако бити подршка“, казао је Поповић.

Председник општине Грачаница је истакао да у локалном парламенту трећину одборника чине жене, те да је то одлична могућност да се глас жена боље чује.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …