Главна / Друштво / Поповић разговарао са представницима спортских организација

Поповић разговарао са представницима спортских организација

На иницијативу председника општине Грачаница Срђана Поповића одржан је информативни састанак са представницима спортских организација, клубова и секција са територије општине Грачаница, а у циљу унапређења спорта, саопштила је општина Грачаница.

Председник Поповић је том приликом представио идеју која подразумева што скорије формирање Савеза спортских удружења, којим би се задовољиле потребе и интереси спортских организација.

„Преко таквог Савеза сви заједно би дефинисали приоритете и направили предлог годишњих програма и манифестација које би биле одрживе, а које би општина Грачаница у складу са својим могућностима могла да финансира. Осим тога утврдили би и реалне потребе свих спортских организација које функционишу на територији општине Грачаница и на тај начин би определили средства. Са таквим савезом помоћ би могла да се тражи и од различитих домаћих и међународних организација или спонзора“, казао је Поповић.

Циљ састанка био је и попуњавање формулара, који би пружио информације о садашњим активностима и потребама спортских организација, клубова и секција, а који ће служити са израду генералног извештаја у области спорта, наводи се у саопштењу општине Грачаница.

На основу тог извештаја направиће се Предлог годишњих програма, активности и потреба спортских организација, а на основу реалних потреба и уреди начин за доделу средстава из општинског буџета у овој области.

У саопштењу се истиче да су представници спротских организација са територије општине Грачаница поздравили идеју председника општине Грачаница Срђана Поповића о Савезу спортских удружења и договорили да се након попуњених формулара одржи још један састанак на којем би се предложиле идеје око његовог формирања.

Check Also

Чланови Удржења породица киднапованих и несталих изразили сумњу у окончање процеса расветљавања свих случајева

У организацији Удружења породица несталих и киднапованих у Грачаници одржан је округли сто на тему …