Главна / Култура /  Млади аматери  АП „Јанићије Поповић“ из Грачанице подједнако успешни и хумани

 Млади аматери  АП „Јанићије Поповић“ из Грачанице подједнако успешни и хумани

Програм намењен најмлађима и ове године заузео је значајно место у годишњем плану  културних дешавања Дома културе Грачаница, а главни актер овог програма управо је  Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ .

Млади аматери овог позоришта побринули су се за осмехе и радост овдашњих малишана, а њихове представе, упркос  томе што су „аматери“, све чешће остављају утисак правих професионалних дечјих представа.

Управо такав утисак оставило  је и њихово најновије остварење „Буди то што јеси“ , по мотивима приче Флоријана Здењака,  чије је  недавно премијерно извођење изазвало одушевљење најмлађе публике.

„Када смо правили годишњи план програма, схватили смо да негде и најмање имамо програм посвећен најмлађима. Управо зато смо се потрудили да тај програм обогатимо још једном  дечјом представом“, каже Александар Гуџић (историчар Дома  културе у Грачаници) који је и сам ангажован у раду овог позоришта.

Представу је режирао  дугогодишњи  глумац  и редитељ  дечјег позоришта из Суботице Бошко Бошков, који није крио задовољство спремношћу и професионалним односом младих глумаца-аматера из Грачанице.

Поред редовних наступа, млади аматери АП „Јанићије Поповић“  показали су и своју хуманост, инициравши  неколико наступа са циљем да и сами дају допринос у акцији прикупљања средстава за малог Василија Николића из Лапљег Села.

 „Одиграно је неколико  представа у Грачаници, као и у  Шилову и  Доњој Гуштерици, на којима су прикупљена средства у износу од 79.160 динара. Морам да напоменем да су они сами били иницијатори да се ове представе играју, чиме су показали да су, не само млади и талентовани глумци, већ и прави хуманисти“, истиче Гуџић.

Својим ангажовањем и преданошћу млади глумци Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“, поставили су критеријуме, не само  себи, већ и неким будућим генерацијама, а надлежнима из области културе и неку врсту обавезе да се ангажују да ово позориште једног дана прерасте у професионално.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …