Главна / Вести / Косово и Метохија / Игор Симић са младима Косовске Митровице

Игор Симић са младима Косовске Митровице

Пета јавна дебата младих са њиховим изабраним политичким представницима у оквиру пројекта „Хеј представниче!“ одржана је данас у Косовској Митровици, у организацији омладинско-едукативног клуба „Синергија“.

О начинима укључивања младих у механизме одлучивања на локалном и централном нивоу, о правима која им у том механизму припадају, о инфраструктури, запошљавању младих и многим другим темама, са младим људима  је разговарао посланик Српске листе у косовском Парламенту Игор Симић.

„Част ми је да сам данас овде са овим младим људима са којима сам и сам радио седам година. Ови млади људи представљају будућност Срба на простору Косова и Метохијеи данас сам са њима како би им дао неке смернице, односно, поделио са њима своје искуство стечено за ових осам месеци, колико сам у Скупштини.  Ту сам можда и да бих њих привукао да одаберу овај позив, односно да и они сутра постану  представници српске заједнице унутар институција у Приштини“, каже Симић.

Он додаје да је свестан да није лако изаћи на црту данашњим младим генерацијама.

„Задатак није нимало лак. Ово је, како ја волим да кажем „тач-скрин“ генерација која захтева резултате сада и одмах, немају они времена да чекају, немају стрпљења“, каже Симић и наглашава да њихови лични и професионални успеси јесу  успех целокупног нашег народа на овим просторима.

„Наша одговорност пред њима је највећа“, закључује Симић.

Пројекат „Хеј представниче“ ОЕК „Синргија“  реализује  у сарадњи са Амбасадом САД у Приштини.

Извор: Радио Косовска Митровица

 

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …