Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Нема одустајања од Косова и Метохије

Ђурић: Нема одустајања од Косова и Метохије

Србија никада неће одустати од Косова и Метохије, поручио је данас директор Канцеларија за КиМ Марко Ђурић истичући да упркос томе што се 17. фебруара навршава 10 година од самопроглашене независности Косово ту лажну творевину није признало три четвртине човечанства.

“Нема одустајања од тога”, рекао је Ђурић. Он је током разговора са грађанима у месту Петка код Лазаревца рекао да је питање КиМ једно од најозбиљнијих државних и националних питања наше земље.

Нагласио је да Србија никада, као у претходне четири године, није толико радила за свој народ на КиМ.

Ђурић је казао да председник Србије Александар Вучић “залеже и ставља своју политичку кичму у процеп” како би сачувао КиМ и да ће та политика бити настављена.

Са друге стране, нагласио је Ђурић, многи су се уплашили политичких резултата Српске листе на КиМ – да су се Срби сложили до те мере, с обзиром да се подршка Српској листи на претходним изборима у покрајини кретала између 80 и 90 одсто, што показује колико људи на КиМ цене председника Вучића према КиМ.

Подсетио је да ће се 17. фебруара навршити 10 година од једностране проглашене независности Косова и нагласио да их и даље по броју становника не признаје више од три четвртине човечанства.

Како је рекао, самопроглашено Косово купује “микро државице, часте, донесу кофер пара”, али упркос томе Косово није члан ни УН, Савета Европе нити и једне важне међународне организације.

“Нећемо ни ми да признамо ту лажну творевину, нећемо да признамо све док је Вучића и док водимо овакву политику”, поручио је Ђурић.

Каже и да су захваљујући садашњој политици према КиМ, у претходне четири године потпуно или делимично обновљене 42 цркве и манастира, такође да је у претходне три године изграђено за наше људе 888 станова и кућа, потпуно нова болница у Косовском Поморављу и друго.

Како је рекао, на универзитету у Косовској Митровици студира чак 12.000 студената, док студентски град има више од 4.000 студената.

Ђурић је поручио да ће Срби на КиМ опстати и да Србија више никада неће дозволити да јој се понове порази и губици попут 10. јун 1999. и 17. марта 2004. године.

Извор: ТВ Мост, РТВ, Танјуг

 

Check Also

Петковић: Групи верника забрањен улаз на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на административном прелазу Јариње, приликом повратка са КиМ, наишао …