Главна / Друштво / Грађани задовољни разговорима са председником Општине

Грађани задовољни разговорима са председником Општине

Грађани који су данас разговарали са председником Општине Грачаница Срђаном Поповићем задовољнису што су имали прилику да своје проблеме изнeсу лично првом човеку локалне самоуправе, за кога верују да ће учинити све што може да им помогне.

Председник Срђан Поповић разговарао је са грађанима у згради општине Грачаница.Данас је примио и саслушао 34 грађана.

Једна од њих, расељено лице из Приштине Снежана Благићбила је међу првима које је председник Поповић примио, а Информативној служби је изјавила да се председнику обратила због нерешеног стамбеног питања.

„Проблема је много кад изгубиш кров над главом. Већ 19 година живимо приватно, а од прошле године када се супруг разболео остали смо без икаквих прихода. Много нам значи што нас је председник примио на разговор и саслушао проблеме. Обећао је да ће изаћи у сусрет и помоћи“, казала је Благић.

Госпођа Биљана Маринковић је, такође, била међу првима са којима је Поповић данас разговарао. Она се председнику обратила за помоћ око санације старе куће и крова који прокишњава. Маринковић каже да је са председником Општине водила нормалан разговор и да је обећао да ће урадити све што може да јој помогне.

„Задовољна сам што ме је председник примио и саслушао. Послаће Комисију и видећемо шта може да се уради. Кућа у којој живим је мала и стара, кров прокишњава, деца немају своју собу, друштво им не долази. Не желимо да идемо одавде и тражимо нормалне услове за живот“, казала је Маринковић.

Звонко Савић из Батуса на разговор је дошао са још пар мештана како би председника упознали са ситуацијом у том селу.

„Председнику свака част што ово ради за своје грађане“, казао је Савић.

На разговор је данас дошао и Љубомир Денић. „Не тражим посао, запослен сам у Електропривреди и радим у централној Србији, због чега сам одвојен од породице која је овде. Тражио сам да ми помогне око премештаја, како би сви били заједно“, казао је Денић.

Разговорима са председником Oпштине присуствују и његови најближи сарадници.

„Мислим да је ово добра пракса. Моја врата остаће отворена и убудуће једном недељно, како би се евидентирали највећи проблеми и што пре кренуло њихово решавање“, казао је председник Поповић.

Са председником је до сада разговарало око 150 грађана, док је за састанак пријављено око 300 грађана.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …