Главна / Друштво / Одборници једногласни око Одлуке о проглашењу имовине од јавног интереса

Одборници једногласни око Одлуке о проглашењу имовине од јавног интереса

Одборници Скупштине општине Грачаница једногласно су усвојили предлог Одлуке да се једанаест парцела укупне површине 160.000 м2 прогласе имовином од јавног интереса, саопштила је општина Грачаница.

Парцеле су у власништву бивших друштвених предузећа, којим управља Агенција за приватизацију Косова. На парцелама се налазе образовне, културне и здравствене институције, а овом одлуком покренут је процес враћања у власништво општине Грачаница.

Разматрање и усвајање Одлуке о проглашењу имовине од општег јавног интереса била је главна тачка прве ванредне седнице Скупштине општине Грачаница, коју је одборницима образложио директор катастра Саша Секулић.

„Дошли смо на идеју да парцеле и објекте који су од суштинског, виталног и општег интереса за све становнике општине Грачаница покушамо да заштитимо од процеса приватизације и да у договору са централним институцијама и Агенцијом за приватизацију покушамо да уврстимо у власништво општине Грачаница“, казао је Секулић.

На седници је покренута тема и нерешеног статуса кућа у Новом Бадовцу и друге имовине на територији општине Грачаница. Уз образложење да то није предмет расправе данашње седнице, директор катастра Саша Секулић је истакао да ће се о томе расправљати на некој од наредних седница СО Грачаница, наводи се у саопштењу општине Грачаница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је у изјави након седнице СО Грачаница поздравио одлуку о проглашењу имовине од општег јавног интереса, рекавши да очекује трајно решење за имовину на којој се налазе образовне, културне и здравствене институције.

„Постоји имовина од јавног значаја којом управља Агенција за приватизацију. Важно је да та имовина остане у власништву општине Грачаница, јер су у питању објекти од великог значаја за грађане, у питању су домови културе, здравствене и образовне институције. Оваковом одлуком проблем би требало да се трајно реши. Већ смо имали састанак са Агенцијом за приватизацију и сада ова одлука треба да буде потврђена од стране Министарства за локалну самоуправу. Надамо се брзом одговору и решавању проблема у нашу корист“, казао је Поповић.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …