Главна / Друштво / Очишћена гробља пред зимске Задушнице

Очишћена гробља пред зимске Задушнице

Пред фебруарске, односно Велике зимске Задушнице очишћена су гробља у Грачаници, Лапљем Селу, Преоцу,Чаглавици, Сушици и Бадовцу, потврдио је за програм Радио Грачанице Драган Стевић, директор Јавног комуналног предузећа „Комуналац“, које је, између осталог, задужено за обављање тог посла.

„Сва гробља, која се налазе у местима где ми вршимо услуге, су очишћена. Овај пут није било пуно посла, јер је трава и растиње углавном уништено од мраза, али су ипак гробља у Грачаници, Лапљем Селу, Преоцу, Чаглавици, Сушици и Бадовцу очишћена, а данас наше екипе чисте чак и гробље у Бресју“, истакао је Стевић.

Он је додао да ће бити настављено пружање ове услуге свима који то плаћају. Подсетимо, наплата одржавања гробља почела је 2016. године када је на седници скупштине града Приштине одлука усвојена. Овом одлуком  предвиђено je да за услугу одржавања гробља свако домаћинство, на годишњем нивоу, плаћа по 1.200 динара.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …