Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Канцеларија не крије вредност јавних набавки

Ђурић: Канцеларија не крије вредност јавних набавки

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић демантовао је данас наводе у једном београдском листу који се, како је рекао, финансира из иностранства, да Канцеларија крије вредности јавних набавки, рекавши да се у питању алузије и да се искривљују чињенице.

Он је за тв Пинк рекао да је “један београдски лист, чији власнички капитал долази из земаља које су признале и подржале независност Косова искључујући чињенице покушао да алудира да нешто није у реду и да се крију износи за набавке за гориво и путовања у Канцеларији за КиМ, иако смо им доставили одговор да то није тачно, да су сви подаци јавно доступни, да се објављују”.

Спреман је, како каже, да са свима који наручују и праве овакве приче упореди имовину.

“Спреман сам да са тим и таквима, са онима који наручују и праве такве текстове да у сваком тренутку упоредим и личну имовину и да ангажујемо финансијске форензичаре, управо из тих земаља одакле је њихов капитал… Ја се не стидим чињенице да са својом породицом живим као подстанар у двособном стану, сматрам да је то нормално и да то није ничији проблем”, рекао је Ђурић гостујући на тв “Пинк”.

Поносан је, како каже, што може да на частан начин служи Србији.

“Ја сам срећан и поносан што могу на частан начин да служим својој домовини, отаџбини, Србији и неће ме поколебати у томе, нити ће ме икада застрашити”, рекао је Ђурић.

Нагласио је да је импресиониран духом и борбеношћу српског народа на Косову и Метохији.

Говорећи о њиховој јучерашњој посети Београду, рекао је да су се трудили да максимално концентрисано одговоре на сваки од захтева, а да је посета председника Вучића Косову и Метохији покренула лавину хуманитарне и добротворне активности.

Додао је да је импресиониран хуманитарном помоћу која је скупљена у Војводини као и кроз страначку структуру Српске напредне странке у Војводини, а која износи око 500 тона, односно 60 шлепера.

Подсетио је да је Канцеларија за КиМ за три и по године уселила 888 кућа и станова на Косову, да је у потпуности обновљено и изграђено 42 цркве и манастира кроз 170 пројеката.

“Ако смо успели да након много векова обновимо фреске у Грачаници и исто то урадимо и у Високим Дечанима и у Даганцу и у Бањској и у Бориочу и у Соколици и на многим другим местима и да цркве које су у дивљању и насиљу екстремиста рушене и паљене поново обновимо, тиме смо послали поруку да не одустајемо од оног што је наше, да смо спремни и ту да живимо и да се боримо и да то сматрамо делом онога што је наше”, рекао је Ђурић.

Извор:Танјуг

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …