Главна / Друштво / Почело друго полугодиште

Почело друго полугодиште

За ученике основних и средњих школа и на централном Космету данас је почело друго полугодиште. Ученици ће по повратку у школу имати само три радна дана, јер им следи и слободни дани у четвртак и петак 15. и 16. фебруара, када се обележава Сретење – Дан државности.

Самостални саветник у просвети за Косово и Метохију Душко Максимовић гостујући у једној од емисија “Индекс” Радио Грачанице, поручио је ђацима централног Космета да их школе и наставно особље спремно дочекују у другом полугодишту.

“Могу да кажем да ћемо спремно дочекати ученике и у другом полугодишту. Нагласио бих да је пракса већ дуги низ година да ученици поправљају своје активности и успехе у овом другом полугодишту. Иако и ове године, као и претходних имамо проблема са недостатком простора и кабинета за извођење стручне наставе, углавном су у свим школама предавања квалитетна, настава се одвија према плану и програму за школску 2017/18 годину”, казао је Максимовић.

Школским календаром је планирано да ученици имају зимски распуст из два дела. Први део је био током новогодишњих и божићних празника од 3. до 8. јануара, док је други део зимског распуста трајао од 1. фебруара и завршен је јуче.

Пролећни распуст почиње 3. априла, а завршава се 9. априла.

Школска година за мале матуранте завршава се 31. маја , а за ученике осталих разреда основне школе 14. јуна, док се за ђаке гимназије и средњих стручних школа друго полугодиште завршава 21. јуна.

Check Also

“Антигона” по Софоклеовом тексту премијерно изведена у Дому културе у Грачаници

Представа “Антигона”, по Софоклеовом тексту, у режији Ненада Тодоровића, премијерно је изведена у Дому културе …