Главна / Вести / Србија / Свечани дочек за Вучића на Пантовчаку

Свечани дочек за Вучића на Пантовчаку

Уз интонирање химни Србије и Хрватске и уз присуство гардиста Војске Хрватске председница Колинда Грабар Китаровић је на Пантовчаку дочекала Александра Вучића. Председник Србије је јутрос стигао у дводневну посету Хрватској током које ће се састати и са хрватским премијером, али и представницима српске мањине.

Очекује се да ће се председник Србије састати са хрватском председницом у четири ока, након чега ће уследити и сусрет са премијером Андрејем Пленковићем.

Вучић ће учествовати и на пословном форуму привредника две земље, а у уторак ће посетити Вргинмост и потом говорити на Скупштини Српског народног вијећа и Заједничког вијећа општина.

У Загребу су данас постављене српске заставе дуж трасе којом ће се кретати и испред институција које ће посетити председник Србије.

Део града где су влада и Сабор практично је потпуно затворен, а на Марковом тргу, између њих, и околним улицама нема никог, изузев новинара и полиције.

На Тргу бана Јелачића, у центру града, од јутрос се,међутим, окупљају демонстранти.

Полиција је саопштила да је, на основу безбедносне процене у вези са спровођењем посебних мера безбедности штићених особа и објеката, привремено ограничила приступ демонстраната Марковом тргу.

Извор: РТС

Check Also

Поповић: Историја је само једна – Срби и Руси су ослободиоци целе Европе у Другом светском рату

Више од седам деценија како свет обележава Дан победе над фашизмом и то је можда …