Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић поздравио сарадњу у истрази убиства Ивановића

Ђурић поздравио сарадњу у истрази убиства Ивановића

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас у Нишу да је добро што је дошло до сарадње српских и косовских институција у истрази убиства Оливера Ивановића половином јануара у Косовској Митровици.

“То треба похвалити и то треба да се интензивира јер не можемо да будемо задовољни све док убице, које год да су националности, политичког опредељења или позадине, не буду изведене пред лице правде. Мислим да је то витални интерес српског народа на Косову и Метохији”, казао је Ђурић новинарима после округлог стола у оквиру унутрашњег дијалога о Косову.

Ђурић је рекао да се он трудио колико је могао да помогне Ивановићу док је био у затвору.

“Лично сам, за разлику од оних који пљују и нападају оно што радимо, безброј пута ишао да га посетим док је био у затвору, и био у контакту с његовом породицом”, рекао је Ђурић.

По његовим речима, Ивановић и он нису се слагали око локалних избора и то је било њихово политичко неслагање.

“Сматрам да је потребно да Срби на Косову наступају јединствено. Овде можемо да се надмећемо, али на Косову немамо тај луксуз. Тамо само јединство значи опстанак”, изјавио је Ђурић.

Округли сто у оквиру унутрашњег дијалога о Косову су у згради нишког Универзитета организовали Стална конференција градова и општина, радна група Владе Србије за подршку унутрашњем дијалогу и Министарство државне управе и локалне самоуправе.

 

Извор: Бета

Check Also

У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници је данас отворен тринаести позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“. Прави …