Главна / Друштво / Саша Мицић: Упркос модернизацији, радио је и даље најбрже средство информисања

Саша Мицић: Упркос модернизацији, радио је и даље најбрже средство информисања

Поводом Светског дана радија, у Јутарњем програму Радио Грачанице на тему радија и слушаности разговарали смо са директором РТВЦ Грачаница, Сашом Мицићем, који је истакао да упркос модернизацији радио има своје место код слушалаца.

„Ми постојимо 18 год. Недавно, тачније 21.октобра смо имали прославу Радио Грачанице и сви ти људи који су били, доказ су да радио постоји и да је и даље слушан, без обзира на савремену технологију која на неки начин потискује тај радио сигнал. Ипак, радио има неку своју драж, практично је један од најбржих медија и мислим да има своје љубитеље и своје место код њих“, истакао је Мицић.

Интернет, као и модернизација допринели су повећању слушаности али и ефикаснијем пружању информација.

„Пошто сам у Радио Грачаници од самог формирања, морам признати да је сада, у доба интернета много лакше и практичније прикупљати и пласирати информације. Иначе, Радио Грачаница је још од 2013.год. најслушанији радио на Косову, што показују и наши гости којих има свакодневно на програму, као и позитивни коментари наших слашалаца“, нагласио је Мицић.

Он је додао да је све већа слушаност радија преко интернета, на рачунарима, телефонима, али да мисли да још увек постоје носталгичари, који траже ФМ фреквенцију на транзисторима и касетофонима, јер им слушање радија тако има специфичну драж.

„Пристизање разних позитивних коментара на мејлу нашег радија само доказује да радио не губи на значају, и да и даље има неко своје место. Као слушалац мислим да се према радију гаји већа љубав него према ТВ, јер је некако тај однос спикера и слушаоца приснији“, напоменуо је Мицић и поручио слушаоцима да и даље верују Радио Грачаници и остану на таласима 90,7 МHz.

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …