Главна / Друштво / Иван Миљковић: Радио ће увек живети

Иван Миљковић: Радио ће увек живети

Радио је медиј који допире до најширих слојева становништва и који може учинити много за образовање, културни и политички дијалог али и помоћи људима у најразличитијим животним ситуацијама.

Дугогодишњи новинар Иван Миљковић, гостујући у емисији “Пријатно поподне” Радио Грачанице рекао је да је радио медиј који ће увек живети и увек имати своје место код слушалаца.

“Радио је за мене неприкосновен медиј. Ја сам почео на радију и према мом мишљењу, радио има оно нешто што се зове чаролија звука, јер кад немате слику, а сви смо ми склони стварању слика и маштању, онда оно што чујете на радију доживљавате веродостојније”, рекао је за програм Радио Грачанице Иван Миљковић.

Иако технологија вртоглаво напредује, радио још увек опстаје и чува битно место у начину информисања.

“Радио је медиј који се дешава сада, овог тренутка. Ваш слушалац живи са вама. Он вас слуша у колима, на сваком месту и у свако време. Моћ радија је и да продре у наша осећања, да нас неком музиком подсети на прошлост, да нам оживи неке тренутке које смо заборавили. Ако говоримо о развоју технологије, морам да нагласим да је интернет ту да унапреди радио, никако да га потисне или угрози. Захваљујући интернету сада је свет стварно једно “велико село”, сви смо у сваком тренутку доступни и то медији, попут телевизије, радија и штампе могу само да искористе”, рекао је Миљковић.

Према речима Миљковића, радијски новинар мора да оживи причу и верно дочара својим слушаоцима све догађаје о којима их информише.

 

 

 

Check Also

Обележена храмовна слава у Липљану

Литургијом са литијама , коју је служио свештеник Драгиша Јеренић  у цркви св. Флоре и …