Главна / Вести / Косово и Метохија / Случај Ивановић: Потврђена кривица, али без притвора полицајцима

Случај Ивановић: Потврђена кривица, али без притвора полицајцима

Основни суд у Митровици потврдио је да су српски припадници косовске полиције Д. М. и Ж. Ј. починили кривична дела, што су они и сами признали, али је одбио захтев тужилаштва за одређивања притвора, оценивши да је неосновано.

Полицајци су током викенда ухапшени под сумњом да су манипулисали доказима у случају убиства Оливера Ивановића, а Ж. Ј. и за неовлашћено власништво, контролу и поседовање оружја, пренео је Радио Слободна Европа.

На основу решења суда у које је РСЕ имао увид, приликом саслушања Ж. Ј. је изјавио да је свестан дела које је починио, али да то није учинио намерно већ из незнања и недовољне обучености за рад у истражној јединици полиције, као и да се искрено каје због учињених пропуста.

Суд је из списа предмета, фото-документације и видео записа, као и из дела саме изјаве осумњиченог утврдио радње које је Д. М. на лицу места предузео, односно пропустио да предузме у циљу обезбеђивања лица, места и трагова на том месту од стране других лица.

“Из списа предмета се закључује да је Тужилаштво до сада прикупило све материјалне доказе са лица места, изјаве сведока, фотодокументацију за кривичну истрагу коју води у предмету убиства Оливера Ивановића, па суд не налази које то још доказе треба прибавити, а на чије прибављање окривљени могу утицати или их сакрити или уништити”, истиче се у решењу.

Оливер Ивановић убијен је испред канцеларије своје странке у Митровици 16. јануара.

Извор: РТС, Танјуг

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …