Главна / Вести / Косово и Метохија / Представници Министарства пољопривреде и Канцеларије за КиМ разговарали са пољопривредницима у Лапљем Селу

Представници Министарства пољопривреде и Канцеларије за КиМ разговарали са пољопривредницима у Лапљем Селу

Стручна делегација Министарства пољопривреде, заједно са представницима Канцеларије за КиМ,  борави на КиМ и већ други дан разговара са пољопривредницима на терену, како би извршили процену и направили одговарајући пакет помоћи за српско становништво.

Првог дана посете ова делегација је обишла пољопривредне произвођаче у Косовском поморављу и Сиринићкој жупи, а данас на централном Косову, у јутарњим сатима, разговарала са пољопривредницима у Лапљем Селу. Владало је  велико интесовање пољопривредних произвођача, који су дошли из Лапљег Села, Грачанице и свих околних села.

На почетку састанка присутнима се обратио помоћник директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев, који је појаснио циљ овог састанка и посете ове делегације Косову и Метохији.

„Циљ ових састанака је да се прикупи што више информација о тренутном стању, на основу чега би требало да се уради стратешки план за будућа улагања и подршку пољопривредницима на КиМ“, истакао је Козарев и додао да је циљ најкраће речено, како да добар домаћин буде још бољи и како да пољопривредни произвиђачи могу још успешније да сарађују и наступају.

Поред Козарева, присутнима се обратио и државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије, Велимир Станојевић, који је поздравио целу ову идеју и иницијативу до које је дошло након боравка председника Србије Александра Вучића на КиМ.

„Циљ нам је да разговарамо са свима и то ћемо учинити, не само данас јер је ово само прва фаза и не завршава се цела ова прича на овоме, већ ће уследити и накнадне посете и састанци, урадиће се и комисијске посте након чега би, у том завршном кругу, требало да уследи конкретна реализација и помоћ пољопривредницима и развоју пољопривреде на Косову и Метохији“, нагласио је Станојевић.

Утисак и закључак након првог дана посете КиМ јесте да су пољопривредници овде слабије информисани, због чега ће како је рекао Станојевић, стручњаци из ове области бити присутнији на овој територији и бити на услузи овдашњим пољопривредним произвођачима.

Мештани су стручној делегацији Министарства пољопривреде и представницима Канцеларије за КиМ постављали питања и изнели све проблеме који их муче.

Након састанка са пољпривредним произвођачима у Дому културе у Лапљем Селу, стручана делагација Владе Србије посетила је породицу Караџић у Лапљем Селу, након чега је наставила пут ка Великој Хочи и Гораждевцу, где ће разговарати и са тамошњим пољопривредним произвођачима.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …