Главна / Друштво / Ускоро решење проблема изливања канализације у Новом Бадовцу

Ускоро решење проблема изливања канализације у Новом Бадовцу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је са мештанима доњег дела Новог Бадовца и власницима околних парцела како би заједно решили проблем честог зачепљења и изливања канализације. Договорена изградња нове мреже.

Изливање канализације у Светогорској улици у Новом Бадовцу у последњих пар година ствара велике проблеме за десетак домаћинстава. Узрок ових проблема је ширење насеља због чега канализациони систем није у могућности да прихвати сувишне отпадне воде, које након изливања често поплаве подрумске просторије и двориша продичних кућа изазивајући материјалну штету.

У циљу решавања проблема са мештанима и власницима имања која се налазе испод ових кућа разговарали су председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор јавне службе Владица Трајковић. Постигнут је договор да се проблем реши изградњом нове канализације која ће пролазити кроз имања у доњем делу Новог Бадовца.

Председник Поповић је казао да ће општина Грачанца сагледати могућности и израдити пројекат за изградњу нове канализационе мреже, чиме ће, како очекује, ови проблеми бити трајно решени.

„Чињеница је да канализациона мрежа у Новом Бадовцу не може да прихвати отпадне воде због ширења насеља. Због тога је често долазило до изливања и поплављивања неколико домаћинстава у доњем делу насеља, што је представљало опасност и по здравље наших грађана. Договорили смо се да овај проблем решимо изградњом нове канализације, преко приватних имања, са чиме су се сложили и њихови власници. Што пре кренућемо са израдом пројектне документације и надам се ускоро решити овај велики проблем“, казао је Поповић.

 

 

Check Also

Порфирије: Молитва Христова позив на јединство

Патријарх Порфирије поручио је данас у манастиру Прохор Пчињски, поводом 950 година од оснивања тог …